Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şeffaf plaklar ile uygulanan ortodontik tedaviler geleneksel braket-tel sistemi ile yapılan ortodontik tedavilere modern bir alternatiftir.
Şeffaf plaklar neredeyse tamamen görünmez olma özellikleri ile ortodontik tedavi altında olduğunuzu hiç kimse fark etmeden sosyal yaşantınızı ve günlük rutininizi devam ettirebilmenize olanak sağlar.

Plaklar, dijital ağız içi taramayı takiben yapılan sofistike bir 3D planlama doğrultusunda her hasta için aşama aşama özel olarak geliştirilir ve yapılan bu 3D planlama ile tedavi süreci boyunca yapılacak tüm diş hareketleri ve 1-1.5 yıl sonraki tedavi sonucu tedavinin başında görülebilir.

Şeffaf plakların günlük tavsiye edilen kullanım süresi en az 22 saattir. Setler (alt-üst bir çift plak) yapılan tedavi planına ve öngörülen diş hareketlerine göre hekiminizin önerisi doğrultusunda 5-7 günde bir değiştirilir.

Şeffaf plaklar ile uygulanan ortodontik tedavilerin etkinliği braket-tel sistemi ile neredeyse aynıdır. En önemli avantajları takılıp çıkartılabilir oldukları için günlük diş fırçalama rutinine kolaylıkla devam edebilmeye imkan vermeleri ve “fark edilemez” özellikleri ile “tamamen gizli” olmalarıdır.

× Whatsapp